Μεσοπρόθεσμου εκλογές κοινοβουλίου Αθήνα Μπλόκο ΣΥΡΙΖΑ στην κυβέρνηση …
페이지 정보
본문
Αθήνα Πρόθεση της αντιπολίτευσης είναι να προκαλέσει ονομαστικές ψηφοφορίες με κρίσιμα ζητήματα, όπως οι πλειστηριασμοί, Βελτιστοποίηση για Μηχανές Αναζήτησης (SEO) Αθήνα: Το Όνομα της Περιοχής ο φόρος των ακινήτων, Κατασκευή ιστοσελίδων Αθήνα: Δοκιμές Συνδεσιμότητας ίσως και επί ενός νέου μεσοπρόθεσμου προγράμματος..."
Μπλόκο ΣΥΡΙΖΑ στην κυβέρνηση με ονομαστικές ψηφοφορίες στη Βουλή Αθήνα
Με δεδομένο ότι οι κοινωνικές κινητοποιήσεις έχουν φτάσει, με ελάχιστες εξαιρέσεις, σε οριακό και όχι τόσο αποτελεσματικό σημείο, η Κουμουν Δούρου στρέφει την προσοχή της στις μεγάλες κοινοβουλευτικές μάχες, που θα προκύψουν ή θα προκληθούν, με αφορμή μείζονα πολιτικά θέματα.
Πρόθεση του ΣΥΡΙΖΑ, όπως διαμήνυσε τόσο ο πρόεδρός του Αλέξης Τσίπρας, όσο και ο γραμματέας της κεντρικής επιτ ροπής Δημήτρης Βίτσας είναι να προκαλέσει ονομαστικές ψηφοφορίες με κρίσιμα ζητήματα, όπως οι πλειστηριασμοί, ο φόρος των ακινήτων, ίσως και επί ενός νέου μεσοπρόθεσμου προγράμματος, στο οποίο θα περιληφθούν τα νέα μέτρα, που η Κουμουν Δούρου θεωρεί βέβαιο ότι θα επιβάλλει τελικά η τρόικα στην κυβέρνηση.
Επιπλέον υπάρχει η αναμέτρηση επί του προϋπολογισμού, η ψηφοφορία Κατασκευή ιστοσελίδων για Ορθοδοντικός Αθήνα την έγκριση του οποίου λαμβάνει πάντα χαρακτήρα ψήφου εμπιστοσύνης για την εκάστοτε κυβέρνηση. Επιπλέον ο ΣΥΡΙΖΑ θα καταθέσει οσονούπω την πρότασή του για τη σύσταση εξεταστικής επιτ ροπής για την υπόθεση των υποβρυχίων, πρωτοβουλία που εκτιμά ότι θα δοκιμάσει τις αντοχές της κυβερνητικής συνεργασίας μεταξύ ΠΑΣΟΚ και ΝΔ.
Με δεδομένο ότι υπάρχει ανοιχτή πολιτική πρόσκληση προς βουλευτές της κεντρο Αριστεράς να διαχωρίσουν τη θέση τους από τις κυβερνητικές επιλογές, ο ΣΥΡΙΖΑ εκτιμά ότι κάποιοι θα αδράξουν την ευκαιρία έστω και για να προχωρήσουν σε επιμέρους διαφοροποιήσεις.
«Αναμένω μια συνέπεια λόγων και έργων. Δηλαδή να μη λέγονται άλλα στα ραδιόφωνα και στις τηλεοράσεις και όταν μπαίνουν μέσα στην αίθουσα συνεδρίασης του κοινοβουλίου να κάνουν τα τελείως διαφορετικά. Αλλά αυτό είναι ένα ζήτημα πάνω στο οποίο κρίνονται και οι ίδιοι και οι ίδιες οι βουλευτές άλλων πολιτικών δυνάμεων από την ίδια την κοινωνία» σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Βίτσας, εξηγώντας το νόημα των συγκεκριμένων πολιτικών κινήσεων του ΣΥΡΙΖΑ.
Πάντως από το εσωτερικό του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης εκφράζονται ήδη οι πρώτες επιφυλάξεις για το περιεχόμενο και τη στόχευση της πρόσκλησης του κ. Τσίπρα. Μάλιστα οι πρώτες διαφοροποιήσεις δεν προήλθαν από την αριστερή πτέρυγα, που έτσι κι αλλιώς είναι από επιφυλακτική έως αντίθετη με τα ανοίγματα σε ΠΑΣΟΚογενείς δυνάμεις, αλλά από στελέχη της πλειοψηφίας, όπως είναι ο Δημήτρης Παπαδημούλης. Ο έμπειρος κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος δήλωσε χαρακτηριστικά: «Μας ενδιαφέρει πριν από όλα η ισχυροποίηση του ΣΥΡΙΖΑ -και του κύρους του, και της επιρροής του, και του ηθικού του πλεονεκτήματος, και του προγράμματός του- μέσα στην κοινωνία και στους πολίτες. Αν απλώς γίνουμε η κολυμβήθρα του Σιλωάμ για την ανακύκλωση του ίδιου πολιτικού προσωπικού, μεταστεγασμένου πια, δεν θα έχουμε κάνει και την επιτυχέστερη επιλογή. Κριτήριο για εμάς, για τις όποιες συνεργασίες κάνουμε, πριν ή μετά τις εκλογές, θα είναι, όχι μόνο η στήριξη ενός προγράμματος και μιας ηγεσίας που είναι απαραίτητα για να αλλάξουμε ρότα, αλλά και η έξωθεν καλή μαρ τυρία. Η εικόνα δηλαδή και η γνώμη που έχει η κοινωνία για τους ανθρώπους που θέλουν να μας πλησιάσουν, εγκαταλείποντας προηγούμενες επιλογές που τις θεωρούν λανθασμένες. Ωστόσο, αυτή η αξιολόγηση θα γίνει στην ώρα της από τα συλλογικά μας όργανα και σε επαφή με το κοινό αίσθημα».
Αθήνα Αθήνα Θ. Πάγκαλος: «Σε ποιο συμπόσιο να πάω; Σε αυτούς τους αποτυχημένους;»
και ερωτηθείς για τους λόγους που δεν παρέστη στο συμπόσιο του Κινήματος.
«Επί 32 χρόνια βουλευτής, μου έλεγαν να μη συγκρούομαι και να μην τα λέω
αυτά τα πράγματα. Και τώρα βγαίνουν διάφοροι τυχάρπαστοι τύποι από τη
μπλογκόσφαιρα – κάτι ούφο! – και τώρα μου λένε διάφορα. Μα, εσείς μου
λέγατε να μην τα λέω! Για να κάνετε τη φοροδιαφυγή σας, για να κάνει η
ΟΛΜΕ ιδιαίτερα… Τα έχω γράψει σε βιβλίο και έτσι βγήκε το "μαζί τα
φάγαμε". Και είναι πολύ ενδιαφέρον. Να το διαβάσετε. Σε ποιο συμπόσιο να
πάω; Σε ποιους; Σε αυτούς τους αποτυχημένους που το μόνο που τους
ενδιαφέρει είναι ο μηχανισμός; Που τσακώνονται για το αν ο ήλιος θα
είναι πράσινος ή πορτοκαλί; Αν θα λέγεται ΠΑΣΟΚ ή ΝΑΣΟΚ ή ΚΑΖΑΣΟΚ; Δεν
θέλω να μιλήσω. Ό,τι έχω να τους πω, το λέω δημοσίως, σε όλο τον κόσμο.
Στα στελέχη του αποτυχημένου συγκροτήματος που έγινε από 44% κάτω από το
10%, μονοψήφιο, δεν έχω να πω κάτι. Δεν με ενδιαφέρει να το πω, ούτε σε
ηγέτες που το έφτασαν εκεί και είναι ο Σημίτης, ο Γ. Παπανδρέου και ο
Βενιζέλος. Μαζεύτηκαν και αγκαλιάστηκαν και μας είπαν "ελάτε να πάμε
μπρος". Τι εμπρός; Τον μηχανισμό τους ενδιαφέρει να ελέγξουν και να
διατηρήσουν, για να έχουν τα προνόμιά τους και ας με διαγράψουν
επιτέλους, για να τελειώσει η αγωνία μου αν θα το κάνουν ή όχι. Μα δεν
με έχει διαγράψει ποτέ κανείς! Ούτε από το ΚΚΕ δεν έχω διαγραφεί και
έφυγα μόνος μου – και τώρα σκέφτομαι μήπως γυρίσω. Πώς τον λένε τον
γενικό γραμματέα του ΚΚΕ; Πωπω… πώς καταντήσαμε. Ούτε το όνομα του γ.γ
του ΚΚΕ να μην ξέρουμε…» είπε ο Θόδωρος Πάγκαλος εξηγώντας τους λόγους για τους οποίους δεν ήταν παρών στο
Συμπόσιο για τα 39 χρόνια του ΠΑΣΟΚ την περασμένη εβδομάδα, μολονότι
είναι ιστορικό στέλεχος του κόμματος:
Μεταξύ άλλων «να κατέβουν μαζί στις ευρω εκλογές ΝΔ και ΠΑΣΟΚ» πρό ΤΕΙνε ο κ. Πάγκαλος, σχολιάζοντας ότι οι φιλοευρωπαϊκές δυνάμεις μπορούν να συνυπάρξουν σε μία ευρύτερη παράταξη.
Υποστήριξε ότι υπάρχει ανάγκη για μια ευρύτερη φιλοευρωπαϊκή παράταξη. Με αφορμή τη συζήτηση για την επικαιροποίηση της προγραμματικής συμφωνίας ΝΔ- ΠΑΣΟΚ, ο κ.Πάγκαλος σχολίασε: «Το θέμα είναι τα προβλήματα επί των οποίων υπάρχει διαφωνία. Αυτά πρέπει να συζητήσουν με τον Σαμαρά κ? κόμμακόμματα που υπάρχουν στην κοινωνία και να τα συζητήσουν, από τη στιγμή που δεχόμαστε ένα ενιαίο πλαίσιο που είναι η αρχή της κοινοβουλευτικής Δημοκρατίας, του ευρωπαϊκού προσανατολισμού και της ύπαρξης της μεικτής οικονομίας μέσα στο πλαίσιο της αγοράς»και πρόσθεσε:
«Από τη στιγμή που δέχεσαι αυτές τις αρχές, ανήκεις στην ίδια ευρύτερη παράταξη. Και κατά τη γνώμη μου, στις ευρω εθνικές εκλογέςεκλογές για να δώσουν βουλευτές, θα πρέπει αυτές οι δυνάμεις να κατέβουν μαζί. Δεν έχω αντίρρηση αν βάζετε σε αυτή τη σκέψη ΠΑΣΟΚ και ΝΔ μαζί. Σας λέω ότι οι δυνάμεις που πιστεύουν στο ελληνικό Σύνταγμα και την ευρώπη και δεν λένε μια μέσα, μια έξω, μια από εδώ και μια από εκεί και που πιστεύουν στη μικτή οικονομία και έχουν εγκαταλείψει τις κομμουνιστικές φαντασιώσεις περί Κράτους και μικτής οικονομίας, μπορούν να υπάρξουν μαζί».
Ο κ. Πάγκαλος εξέφρασε επίσης την ? κόμμακόμματα, αλλά στις ευρω εκλογές θα αναζητήσει μία συνολική λύση, με ευρωπαϊκή προοπτική, η οποία εκτίμησε ότι θα μπορούσε να είναι αυτή που περιέγραψε ο ίδιος.
Υποστήριξε μάλιστα ότι: «Είμαστε σε μια περίοδο έντασης κοινωνικής, στα πρόθυρα εμφυλίου πολέμου. Και όταν λέω αυτό, δεν εννοώ γουναράδικα και φυσεκλίκια. Εννοώ εμφύλιο πόλεμο με παρέμβαση της πολιτικής στην οικονομία με τρόπο τέτοιο που καταστρέφει την οικονομία και δεν αφήνει τη χώρα τουρισμότουρισμός! Αυτοί οι άνθρωποι που καίνε την Αθήνα και γράφουν στους τοίχους που καθάρισε ο δήμαρχος της πόλης… Γράφουν «Καμίνη, τοίχος δεν θα μείνει». Λένε ότι θα καταστρέφουν, διότι είναι πολιτικό το θέμα. Αυτός είναι λοιπόν ο εμφύλιος πόλεμος της δεκαετίας μας».
Ο πρώην υπουργός άφησε και πάλι αιχμές κατά του Κώστα Σημίτη και του Γιώργου Παπανδρέου, ενώ σχολίασε ότι: «Η Φώφη προηγείται στις δημοσκοπήσεις επειδή είναι η κόρη του Γιώργου Γεννηματά».
κόμμακόμματα»
Απέκλεισε κόμμακόμματα ο Πάνος Καμμένος στη συνέντευξη τύπου που παραχώρησε σήμερα στη ΔΕΘ. «Δεν υπάρχει καμιά πιθ κόμμακόμματα», δήλωσε ο Πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Πάνος Καμμένος, ενώ σε ερώτηση τι θα πράξει αν έχει να επιλέξει ανάμεσα στον κ. Σαμαρά και στον κ. Τσίπρα δεν απάντησε, λέγοντας «είναι σαν να μου λέτε να παντρευτώ με το στανιό την άλλη εβδομάδα έναν από τους δυο».
Ως προς τα σενάρια εκλογών, σημείωσε ότι είναι πολύ πιθανό σε ενδεχόμενες εκλογές να δημιουργηθεί κυβέρνηση μεγάλου συνασπισμού, απορρ? κόμμακόμματα. «Οι ΑΝΕΛ δεν θα κάνουν σε καμία περίπτωση πίσω στις θέσεις τους. Ωστόσο πιθ? κόμμακόμματα και βουλευτές για να βγει η χώρα από αυτή την κατάσταση. Εμείς είμαστε έτοιμοι και αύριο το πρωί για εκλογές».
Ο κ. Καμμένος εξέφρασε την εκτίμηση ότι οι σχηματισμοί της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ δεν θα υπάρχουν μετά τις εκλογές και εμφανίστηκε βέβαιος ότι τα αποτελέσματα θα είναι τέτ? κόμμακόμματα και βουλευτές για τον σχηματισμό κυβέρνησης, βάζοντας ορισμένες «κόκκινες γραμμές», κυρίως στα εθνικά θέματα.
Κατηγόρησε τον Πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά και τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης και πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελο Βενιζέλο ότι είπαν «ψέματα» στη ΔΕΘ και είπε ότι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας άλλαξε θέση και από την καταγγελία του Μνημονίου τώρα μιλάει για επαναδιαπραγμάτευση. Το κόμμα του επιδιώκει τις εκλογές – όπως είπε - για να αλλάξει το σκηνικό.
«Εμείς λέμε την αλήθεια στο λαό και επιβεβαιωνόμαστε. Κάθε μέρα οι δανειστές επιβάλουν συνεχώς νέα μέτρα με σκοπό να καταργήσουν το εθνικά κυρίαρχο κράτος που λέγεται Ελλάδα»
Άσκησε δριμεία κριτική στον Σαμαρά λέγοντας ότι η παρουσία του στην ΔΕΘ ήταν «one night stand» και προσέθεσε ότι: «ο Σαμαράς το 2011 μιλούσε κατά των μνημονίων και τώρα με τον Βενιζέλο είναι εκτελεστές αυτής της πολιτικής που κατηγορούσαν».
Ο Πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων πρό ΤΕΙνε μηδενικό ΦΠΑ στα είδη πρώτης ανάγκης, φόρο 1% στις γονικές παροχές, μείωση της φορολογίας κάτω από το 8% για να ανταγωνιστούμε τις γειτονικές χώρες και καθορισμό της τιμής του πετρελαίου στο 1 ευρώ.
Ο κ. Καμμένος παρουσίασε το βασικό πλαίσιο των θέσεων του κόμματος, τις οικονομικές προτάσειςελληνική οικονομίαοικονομία.
«Χρειαζόμαστε ένα αξιόπιστο κράτος. Χάραξη μιας οικονομικής πολιτικής με γνώμονα την ανακούφιση του λαού και έμφαση στην εκπαίδευση. Πρέπει να σταματήσει επιτέλους η εκροή ελλήνων επιστημόνων στο εξωτερικό» σημείωσε ο κ. Καμμένος. Ταυτόχρονα, όπως υποστήριξε, «θέλουμε να ξεκινήσει ο λογιστικός έλεγχος του χρέους, να καταργηθεί το χρέος και να αρχίσει επιτέλους η διεκδίκηση του κατοχικού δανείου».
Αθήνα
source: http://www.protothema.gr/politics/article/329861/bloko-suriza-stin-kuvernisi-me-onomastikes-psifofories-sti-vouli/
Αθήνα…
Μπλόκο ΣΥΡΙΖΑ στην κυβέρνηση με ονομαστικές ψηφοφορίες στη Βουλή Αθήνα
Πρόθεση της αντιπολίτευσης είναι να προκαλέσει ονομαστικές ψηφοφορίες με κρίσιμα ζητήματα, όπως οι πλειστηριασμοί, ο φόρος των ακινήτων, ίσως και επί ενός νέου μεσοπρόθεσμου προγράμματος
Η πρόταση δυσπιστίας που κατέθεσε προ ημερών (έστω κι αν απορρίφθηκε τελικά) ο ΣΥΡΙΖΑ εναντίον της κυβέρνησης φαίνεται να είναι απλά η αρχή της επιχείρησης, που εκδηλώνει η αξιωματική αντιπολίτευση για την αποδόμηση του κυβερνητικού στρατοπέδου.Με δεδομένο ότι οι κοινωνικές κινητοποιήσεις έχουν φτάσει, με ελάχιστες εξαιρέσεις, σε οριακό και όχι τόσο αποτελεσματικό σημείο, η Κουμουν Δούρου στρέφει την προσοχή της στις μεγάλες κοινοβουλευτικές μάχες, που θα προκύψουν ή θα προκληθούν, με αφορμή μείζονα πολιτικά θέματα.
Πρόθεση του ΣΥΡΙΖΑ, όπως διαμήνυσε τόσο ο πρόεδρός του Αλέξης Τσίπρας, όσο και ο γραμματέας της κεντρικής επιτ ροπής Δημήτρης Βίτσας είναι να προκαλέσει ονομαστικές ψηφοφορίες με κρίσιμα ζητήματα, όπως οι πλειστηριασμοί, ο φόρος των ακινήτων, ίσως και επί ενός νέου μεσοπρόθεσμου προγράμματος, στο οποίο θα περιληφθούν τα νέα μέτρα, που η Κουμουν Δούρου θεωρεί βέβαιο ότι θα επιβάλλει τελικά η τρόικα στην κυβέρνηση.
Επιπλέον υπάρχει η αναμέτρηση επί του προϋπολογισμού, η ψηφοφορία Κατασκευή ιστοσελίδων για Ορθοδοντικός Αθήνα την έγκριση του οποίου λαμβάνει πάντα χαρακτήρα ψήφου εμπιστοσύνης για την εκάστοτε κυβέρνηση. Επιπλέον ο ΣΥΡΙΖΑ θα καταθέσει οσονούπω την πρότασή του για τη σύσταση εξεταστικής επιτ ροπής για την υπόθεση των υποβρυχίων, πρωτοβουλία που εκτιμά ότι θα δοκιμάσει τις αντοχές της κυβερνητικής συνεργασίας μεταξύ ΠΑΣΟΚ και ΝΔ.
Με δεδομένο ότι υπάρχει ανοιχτή πολιτική πρόσκληση προς βουλευτές της κεντρο Αριστεράς να διαχωρίσουν τη θέση τους από τις κυβερνητικές επιλογές, ο ΣΥΡΙΖΑ εκτιμά ότι κάποιοι θα αδράξουν την ευκαιρία έστω και για να προχωρήσουν σε επιμέρους διαφοροποιήσεις.
«Αναμένω μια συνέπεια λόγων και έργων. Δηλαδή να μη λέγονται άλλα στα ραδιόφωνα και στις τηλεοράσεις και όταν μπαίνουν μέσα στην αίθουσα συνεδρίασης του κοινοβουλίου να κάνουν τα τελείως διαφορετικά. Αλλά αυτό είναι ένα ζήτημα πάνω στο οποίο κρίνονται και οι ίδιοι και οι ίδιες οι βουλευτές άλλων πολιτικών δυνάμεων από την ίδια την κοινωνία» σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Βίτσας, εξηγώντας το νόημα των συγκεκριμένων πολιτικών κινήσεων του ΣΥΡΙΖΑ.
Πάντως από το εσωτερικό του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης εκφράζονται ήδη οι πρώτες επιφυλάξεις για το περιεχόμενο και τη στόχευση της πρόσκλησης του κ. Τσίπρα. Μάλιστα οι πρώτες διαφοροποιήσεις δεν προήλθαν από την αριστερή πτέρυγα, που έτσι κι αλλιώς είναι από επιφυλακτική έως αντίθετη με τα ανοίγματα σε ΠΑΣΟΚογενείς δυνάμεις, αλλά από στελέχη της πλειοψηφίας, όπως είναι ο Δημήτρης Παπαδημούλης. Ο έμπειρος κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος δήλωσε χαρακτηριστικά: «Μας ενδιαφέρει πριν από όλα η ισχυροποίηση του ΣΥΡΙΖΑ -και του κύρους του, και της επιρροής του, και του ηθικού του πλεονεκτήματος, και του προγράμματός του- μέσα στην κοινωνία και στους πολίτες. Αν απλώς γίνουμε η κολυμβήθρα του Σιλωάμ για την ανακύκλωση του ίδιου πολιτικού προσωπικού, μεταστεγασμένου πια, δεν θα έχουμε κάνει και την επιτυχέστερη επιλογή. Κριτήριο για εμάς, για τις όποιες συνεργασίες κάνουμε, πριν ή μετά τις εκλογές, θα είναι, όχι μόνο η στήριξη ενός προγράμματος και μιας ηγεσίας που είναι απαραίτητα για να αλλάξουμε ρότα, αλλά και η έξωθεν καλή μαρ τυρία. Η εικόνα δηλαδή και η γνώμη που έχει η κοινωνία για τους ανθρώπους που θέλουν να μας πλησιάσουν, εγκαταλείποντας προηγούμενες επιλογές που τις θεωρούν λανθασμένες. Ωστόσο, αυτή η αξιολόγηση θα γίνει στην ώρα της από τα συλλογικά μας όργανα και σε επαφή με το κοινό αίσθημα».
Αθήνα Αθήνα Θ. Πάγκαλος: «Σε ποιο συμπόσιο να πάω; Σε αυτούς τους αποτυχημένους;»
Εξηγώντας τους λόγους για τους οποίους δεν ήταν παρών στο Συμπόσιο για τα 39 χρόνια του ΠΑΣΟΚ, ο πρώην υπουργός χρησιμοποίησε βαρείς χαρακτηρισμούς για στελέχη του ΠΑΣΟΚ
Βαρείς χαρακτηρισμούς για στελέχη του ΠΑΣΟΚ χρησιμοποίησε ο Θόδωρος Πάγκαλος, μιλώντας στο ΒΗΜΑ FM 99,5και ερωτηθείς για τους λόγους που δεν παρέστη στο συμπόσιο του Κινήματος.
«Επί 32 χρόνια βουλευτής, μου έλεγαν να μη συγκρούομαι και να μην τα λέω
αυτά τα πράγματα. Και τώρα βγαίνουν διάφοροι τυχάρπαστοι τύποι από τη
μπλογκόσφαιρα – κάτι ούφο! – και τώρα μου λένε διάφορα. Μα, εσείς μου
λέγατε να μην τα λέω! Για να κάνετε τη φοροδιαφυγή σας, για να κάνει η
ΟΛΜΕ ιδιαίτερα… Τα έχω γράψει σε βιβλίο και έτσι βγήκε το "μαζί τα
φάγαμε". Και είναι πολύ ενδιαφέρον. Να το διαβάσετε. Σε ποιο συμπόσιο να
πάω; Σε ποιους; Σε αυτούς τους αποτυχημένους που το μόνο που τους
ενδιαφέρει είναι ο μηχανισμός; Που τσακώνονται για το αν ο ήλιος θα
είναι πράσινος ή πορτοκαλί; Αν θα λέγεται ΠΑΣΟΚ ή ΝΑΣΟΚ ή ΚΑΖΑΣΟΚ; Δεν
θέλω να μιλήσω. Ό,τι έχω να τους πω, το λέω δημοσίως, σε όλο τον κόσμο.
Στα στελέχη του αποτυχημένου συγκροτήματος που έγινε από 44% κάτω από το
10%, μονοψήφιο, δεν έχω να πω κάτι. Δεν με ενδιαφέρει να το πω, ούτε σε
ηγέτες που το έφτασαν εκεί και είναι ο Σημίτης, ο Γ. Παπανδρέου και ο
Βενιζέλος. Μαζεύτηκαν και αγκαλιάστηκαν και μας είπαν "ελάτε να πάμε
μπρος". Τι εμπρός; Τον μηχανισμό τους ενδιαφέρει να ελέγξουν και να
διατηρήσουν, για να έχουν τα προνόμιά τους και ας με διαγράψουν
επιτέλους, για να τελειώσει η αγωνία μου αν θα το κάνουν ή όχι. Μα δεν
με έχει διαγράψει ποτέ κανείς! Ούτε από το ΚΚΕ δεν έχω διαγραφεί και
έφυγα μόνος μου – και τώρα σκέφτομαι μήπως γυρίσω. Πώς τον λένε τον
γενικό γραμματέα του ΚΚΕ; Πωπω… πώς καταντήσαμε. Ούτε το όνομα του γ.γ
του ΚΚΕ να μην ξέρουμε…» είπε ο Θόδωρος Πάγκαλος εξηγώντας τους λόγους για τους οποίους δεν ήταν παρών στο
Συμπόσιο για τα 39 χρόνια του ΠΑΣΟΚ την περασμένη εβδομάδα, μολονότι
είναι ιστορικό στέλεχος του κόμματος:
Μεταξύ άλλων «να κατέβουν μαζί στις ευρω εκλογές ΝΔ και ΠΑΣΟΚ» πρό ΤΕΙνε ο κ. Πάγκαλος, σχολιάζοντας ότι οι φιλοευρωπαϊκές δυνάμεις μπορούν να συνυπάρξουν σε μία ευρύτερη παράταξη.
Υποστήριξε ότι υπάρχει ανάγκη για μια ευρύτερη φιλοευρωπαϊκή παράταξη. Με αφορμή τη συζήτηση για την επικαιροποίηση της προγραμματικής συμφωνίας ΝΔ- ΠΑΣΟΚ, ο κ.Πάγκαλος σχολίασε: «Το θέμα είναι τα προβλήματα επί των οποίων υπάρχει διαφωνία. Αυτά πρέπει να συζητήσουν με τον Σαμαρά κ? κόμμακόμματα που υπάρχουν στην κοινωνία και να τα συζητήσουν, από τη στιγμή που δεχόμαστε ένα ενιαίο πλαίσιο που είναι η αρχή της κοινοβουλευτικής Δημοκρατίας, του ευρωπαϊκού προσανατολισμού και της ύπαρξης της μεικτής οικονομίας μέσα στο πλαίσιο της αγοράς»και πρόσθεσε:
«Από τη στιγμή που δέχεσαι αυτές τις αρχές, ανήκεις στην ίδια ευρύτερη παράταξη. Και κατά τη γνώμη μου, στις ευρω εθνικές εκλογέςεκλογές για να δώσουν βουλευτές, θα πρέπει αυτές οι δυνάμεις να κατέβουν μαζί. Δεν έχω αντίρρηση αν βάζετε σε αυτή τη σκέψη ΠΑΣΟΚ και ΝΔ μαζί. Σας λέω ότι οι δυνάμεις που πιστεύουν στο ελληνικό Σύνταγμα και την ευρώπη και δεν λένε μια μέσα, μια έξω, μια από εδώ και μια από εκεί και που πιστεύουν στη μικτή οικονομία και έχουν εγκαταλείψει τις κομμουνιστικές φαντασιώσεις περί Κράτους και μικτής οικονομίας, μπορούν να υπάρξουν μαζί».
Ο κ. Πάγκαλος εξέφρασε επίσης την ? κόμμακόμματα, αλλά στις ευρω εκλογές θα αναζητήσει μία συνολική λύση, με ευρωπαϊκή προοπτική, η οποία εκτίμησε ότι θα μπορούσε να είναι αυτή που περιέγραψε ο ίδιος.
Υποστήριξε μάλιστα ότι: «Είμαστε σε μια περίοδο έντασης κοινωνικής, στα πρόθυρα εμφυλίου πολέμου. Και όταν λέω αυτό, δεν εννοώ γουναράδικα και φυσεκλίκια. Εννοώ εμφύλιο πόλεμο με παρέμβαση της πολιτικής στην οικονομία με τρόπο τέτοιο που καταστρέφει την οικονομία και δεν αφήνει τη χώρα τουρισμότουρισμός! Αυτοί οι άνθρωποι που καίνε την Αθήνα και γράφουν στους τοίχους που καθάρισε ο δήμαρχος της πόλης… Γράφουν «Καμίνη, τοίχος δεν θα μείνει». Λένε ότι θα καταστρέφουν, διότι είναι πολιτικό το θέμα. Αυτός είναι λοιπόν ο εμφύλιος πόλεμος της δεκαετίας μας».
Ο πρώην υπουργός άφησε και πάλι αιχμές κατά του Κώστα Σημίτη και του Γιώργου Παπανδρέου, ενώ σχολίασε ότι: «Η Φώφη προηγείται στις δημοσκοπήσεις επειδή είναι η κόρη του Γιώργου Γεννηματά».
κόμμακόμματα»
Άσκησε δριμεία επίθεση σε Σαμαρά και Βενιζέλο, ενώ ξεκαθάρισε ότι κόμμακόμματα
Απέκλεισε κόμμακόμματα ο Πάνος Καμμένος στη συνέντευξη τύπου που παραχώρησε σήμερα στη ΔΕΘ. «Δεν υπάρχει καμιά πιθ κόμμακόμματα», δήλωσε ο Πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Πάνος Καμμένος, ενώ σε ερώτηση τι θα πράξει αν έχει να επιλέξει ανάμεσα στον κ. Σαμαρά και στον κ. Τσίπρα δεν απάντησε, λέγοντας «είναι σαν να μου λέτε να παντρευτώ με το στανιό την άλλη εβδομάδα έναν από τους δυο».
Ως προς τα σενάρια εκλογών, σημείωσε ότι είναι πολύ πιθανό σε ενδεχόμενες εκλογές να δημιουργηθεί κυβέρνηση μεγάλου συνασπισμού, απορρ? κόμμακόμματα. «Οι ΑΝΕΛ δεν θα κάνουν σε καμία περίπτωση πίσω στις θέσεις τους. Ωστόσο πιθ? κόμμακόμματα και βουλευτές για να βγει η χώρα από αυτή την κατάσταση. Εμείς είμαστε έτοιμοι και αύριο το πρωί για εκλογές».
Ο κ. Καμμένος εξέφρασε την εκτίμηση ότι οι σχηματισμοί της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ δεν θα υπάρχουν μετά τις εκλογές και εμφανίστηκε βέβαιος ότι τα αποτελέσματα θα είναι τέτ? κόμμακόμματα και βουλευτές για τον σχηματισμό κυβέρνησης, βάζοντας ορισμένες «κόκκινες γραμμές», κυρίως στα εθνικά θέματα.
Κατηγόρησε τον Πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά και τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης και πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελο Βενιζέλο ότι είπαν «ψέματα» στη ΔΕΘ και είπε ότι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας άλλαξε θέση και από την καταγγελία του Μνημονίου τώρα μιλάει για επαναδιαπραγμάτευση. Το κόμμα του επιδιώκει τις εκλογές – όπως είπε - για να αλλάξει το σκηνικό.
«Εμείς λέμε την αλήθεια στο λαό και επιβεβαιωνόμαστε. Κάθε μέρα οι δανειστές επιβάλουν συνεχώς νέα μέτρα με σκοπό να καταργήσουν το εθνικά κυρίαρχο κράτος που λέγεται Ελλάδα»
Άσκησε δριμεία κριτική στον Σαμαρά λέγοντας ότι η παρουσία του στην ΔΕΘ ήταν «one night stand» και προσέθεσε ότι: «ο Σαμαράς το 2011 μιλούσε κατά των μνημονίων και τώρα με τον Βενιζέλο είναι εκτελεστές αυτής της πολιτικής που κατηγορούσαν».
Ο Πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων πρό ΤΕΙνε μηδενικό ΦΠΑ στα είδη πρώτης ανάγκης, φόρο 1% στις γονικές παροχές, μείωση της φορολογίας κάτω από το 8% για να ανταγωνιστούμε τις γειτονικές χώρες και καθορισμό της τιμής του πετρελαίου στο 1 ευρώ.
Ο κ. Καμμένος παρουσίασε το βασικό πλαίσιο των θέσεων του κόμματος, τις οικονομικές προτάσειςελληνική οικονομίαοικονομία.
«Χρειαζόμαστε ένα αξιόπιστο κράτος. Χάραξη μιας οικονομικής πολιτικής με γνώμονα την ανακούφιση του λαού και έμφαση στην εκπαίδευση. Πρέπει να σταματήσει επιτέλους η εκροή ελλήνων επιστημόνων στο εξωτερικό» σημείωσε ο κ. Καμμένος. Ταυτόχρονα, όπως υποστήριξε, «θέλουμε να ξεκινήσει ο λογιστικός έλεγχος του χρέους, να καταργηθεί το χρέος και να αρχίσει επιτέλους η διεκδίκηση του κατοχικού δανείου».
Αθήνα
source: http://www.protothema.gr/politics/article/329861/bloko-suriza-stin-kuvernisi-me-onomastikes-psifofories-sti-vouli/
Αθήνα…
- 이전글The 10 Scariest Things About Driving Lessons Scunthorpe 25.01.14
- 다음글10 Things You've Learned In Kindergarden Which Will Help You With Car Seat Key 25.01.14
댓글목록
등록된 댓글이 없습니다.