로고

SULSEAM
korean한국어 로그인

자유게시판

Καρδίτσα Κρίση καταστήματα ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ SEO Οικονομικοί «μετανάστες» στη…

페이지 정보

profile_image
작성자 Rebecca
댓글 0건 조회 3회 작성일 24-12-17 03:58

본문

Digital Marketing: Ανάλυση Αποτελεσμάτων ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ SEO Μέχρι και πριν λίγα χρόνια Αλβανοί περνούσαν τα σύνορα κατά χιλιάδες, SEO Καλλιθέα για να βρουν δουλειά και να φτιάξουν τη ζωή τους σε διάφορες πόλεις της Ελλάδας, Διαφήμιση ιστοσελίδας όπως ο Βόλος. Σήμερα,"
13847734971231671536.jpg
Οικονομικοί «μετανάστες» στην Αλβανία! ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ SEO
13847734971231671536.jpgμετανάστες» στην Αλβανία!"/>

Μέχρι και πριν λίγα χρόνια Αλβανοί περνούσαν τα σύνορα κατά χιλιάδες, για να βρουν δουλειά ? ΕλλάδαΕλλάδας, όπως ο Βόλος. Σήμερα, Βολιώτες άνεργοι μεταναστεύουν στην Αλβανία, για να βρουν εργασία εκεί, ακόμη και με 400 και 500 ευρώ το μήνα.


ΡΕΠΟΡΤΑΖ: Βάσω Κυριαζή


Οι περισσότεροι είναι μακροχρόνια άνεργοι, κυρίως οικοδόμοι και τεχνίτες που προκειμένου να κάθονται χωρίς να προσφέρουν τίποτα στις οικογένειές τους, παίρνουν τη μεγάλη απόφαση και περνάνε τα σύνορα για ένα μεροκάματο που κυμαίνεται από 7 έως 20 ευρώ το υψηλότερο. Υπάρχουν όμως και άλλες επιλογές όπως του σερβιτόρου που θεωρείται δουλειά καλοπληρωμένη μέχρι και 40 ευρώ την ημέρα στην Αυλώνα και το Δυράχιο το φετινό τουρισμότουρισμός αποτελεί την «ανερχόμενη βιομηχανία» για τη γείτονα χώρα.


Ο πρόεδρος του Συλλόγου  Αλβανών «Ιλλυρία» στη Μαγνησία Έντουαρντ Ταφάι που μένει μόνιμα στο Βόλο  μιλώντας στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ επιβεβαίωσε το «κύμα μετανάστευσης» προς τη γείτονα χώρα, έστω για λίγους μήνες, ενώ επίσης έντονο είναι το στοιχείο του « επαναπατρισμού» Αλβανών που έμεναν στο Βόλο και επιστρέφουν στην Αλβανία όχι για μόνιμα αλλά μέχρι όπως λένε να περάσει η κρίση και να «φτιάξουν τα πράγματα».


 


Αρκεί να βγαίνει


μεροκάματο


Εχοντας συμπληρώσει τρία χρόνια στην ανεργία και αφού χτύπησε διάφορες πόρτες για δουλειά χωρίς όμως αποτέλεσμα, ο Γ.ΓΚ  από τη Νέα Ιωνία αποφάσισε τον περασμένο Μάιο να αναζητήσει την τύχη του στο εξωτερικό. Η γνωριμία του με έναν Αλβανό  οικοδόμο που χρόνια ζούσε στη Νέα Ιωνία και τώρα έχει επιστρέψει στην Αλβανία και έχει δημιουργήσει δική του επιχείρηση εστίασης (σουβλατζίδικο) αποδείχτηκε για αυτόν «χρυσή ευκαιρία». Χωρίς δεύτερη σκέψη και χωρίς να ταλαιπωρηθεί με πολλές διατυπώσεις, έφτιαξε τα απαραίτητα χαρτιά, πέρασε τα σύνορα και μέχρι τον προηγούμενο μήνα (Σεπτέμβριο) εργάστηκε ως σερβιτόρος στην επιχείρηση στην Αυλώνα. Το μεροκάματο για τον ίδιο ήταν ικανοποιητικό 35 ευρώ την ημέρα με διαμονή δωρεάν και βέβαια όπως υπογράμμιζαν δικοί του άνθρωποι, το κλίμα για τον ίδιο ήταν ιδιαίτερα καλό, αφού η κουλτούρα των «γειτόνων» μας πια δεν διαφέρει και πολύ από την ελληνική. Μάλιστα στην περιοχή της Αυλώνας μπορεί ο ίδιος να ήταν ο μοναδικός Βολιώτης που εργάζονταν ως σερβιτόρος, όχι όμως και ο μοναδικός Θεσσαλός, αφού βρήκε «πατριώτες» από Τρίκαλα και Καρδίτσα που επίσης αποφάσισαν να δοκιμάσουν την τύχη τους για δουλειά στην Αυλώνα.


Αργυρόκαστρο και Δυρράχιο επίσης αποτελούν προορισμούς τους οποίους έχουν επιλέξει αρκετοί Βολιώτες εργατοτεχνίτες αλλά και πολιτικοί  μηχανικοί, που αξιοποιώντας τις γνώσεις τους αλλά και τη μεγάλη ανοικοδόμηση που υπάρχει στις συγκεκριμένες πόλεις, χτίζονται από κατοικίες, μπλοκ πολυκατοικιών μέχρι καινούργια εργοστάσια και πολυκαταστήματα για να εξασφαλίσουν ένα καλό μεροκάματο.


Σύμφωνα με τον κ. Ταφάι, οι περισσότεροι από όσους έχουν βρει δουλειά στις οικοδομές των παραπάνω περιοχών, αμείβονται με  μεροκάματο που φτάνει μέχρι και τα 20 ευρώ ημερησίως, ενώ καλύτερα όσον αφορά τις αποδοχές φαίνεται πως είναι τα πράγματα σε όσους εργάζονται σε οδικά έργα που έχουν αναλάβει μεγάλες ελληνικές κοινοπραξίες όπως η ΑΚΤΩΡ, όπου το μεροκάματο μπορεί να φτάσει και τα 45 ευρώ ημερησίως. Η τεχνική εταιρεία «Άκτωρ», έχει αναλάβει να κατασκευάσει τμήμα σύγχρονου αυτο κινητόδρομου στην Αλβανία, έναντι 59 εκατ. ευρώ που αφορά στην υλοποίηση οδικού τμήματος 32 χλμ (αυτο κινητόδρομος 4 λωρίδων κυκλοφορίας), το οποίο θα περιέχει και τούνελ 4,3 χλμ, και θα συνδέει την πρωτεύουσα Τίρανα με τη βιομηχανική πόλη του Ελμπασάν. Μάλιστα ο συγκεκριμένος οδικός άξονας αποτελεί τμήμα του Πανευρωπαϊκού Διαδρόμου VIII, ο οποίος θα  συνδέει τα πα ράλια της Αδριατικής και του Ιονίου με την περιοχή της Μαύρης θάλασσας.


 


Ελκυστικός προορισμός…


Υπάρχουν όμως και επίσημα στατιστικά στοιχεία που επιβεβαιώνουν ότι η Αλβανία εξελίσσεται  σε ελκυστικό προορισμό για εύρεση εργασίας από αλλοδαπούς καθώς σε μεγάλες πόλεις της χώρας, ο αριθμός των αλλοδαπών που αναζητούν εργασία σημείωσε αύξηση 8%, έναντι του 2012, όπως  τονίζεται σε ανακοίνωση του υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικών Υποθέσεων και Ίσων Ευκαιριών της βαλκανικής αυτής χώρας, που δημοσίευσε τέλη Σεπ Τεμβρίου το πρακτορείο ειδήσεων «ΑΤΑ».


Σύμφωνα με τα ίδια στοιχεία, 2.500 αλλοδαποί επέλεξαν την Αλβανία ως προορισμό για εύρεση εργασίας, με το 75% του προαναφερόμενου αριθμού να έχουν ήδη λάβει την απαραίτητη άδεια εργασίας. Από τα στοιχεία του τμήματος μετανάστευσης του υπουργείου Εργασίας, προκύπ ΤΕΙ επίσης ότι, «ο αυξανόμενος αριθμός των αλλοδαπών που αναζητούν δουλειά στην Αλβανία είναι αποτέλεσμα της συνεχιζόμενης οικονομικής κρίσης που έπληξε χώρες στην περιοχή και των νέων απλουστευμένων διαδικασιών για την απόκτηση άδειας εργασίας».


 


Επιστρέφουν


στα πάτρια εδάφη


Στο μεταξύ πολλοί είναι και οι  Αλβανοί που διέμεναν στο Βόλο και έχουν επιστρέψει στην πατρίδα τους. «Η σοβαρή οικονομική κρίση που έχει χτυπήσει την Ελλάδα τους ανάγκασε να αναζητήσουν ξανά  διέξοδο στην πατρίδα τους».


«Οι άνθρωποι επιστρέφουν γιατί δεν υπάρχει πια δουλειά εδώ και αν και στην Αλβανία είναι δύσκολα, έχουν τουλάχιστον μια στέγη ως καταφύγιο», δηλώνει στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ο Έντι Ταφάι, εάν και οι πιο πολλοί που γνωρίζει, επιστρέφουν στην Αλβανία, προσωρινά μέχρι να περάσει η κρίση, ενώ  οι οικογένειές τους παραμένουν στο Βόλο, αφού των περισσοτέρων τα παιδιά πηγαίνουν σχολείο, έχουν πλέον «στρωμένη ζωή» εδώ και είναι δύσκολο να ξεσπιτωθούν, αφού πρόκειται για πολίτες δεύτερης και τρίτης γενιάς που προέρχονται από τη γείτονα χώρα.


Δεν είναι άλλωστε τυχαίο ότι απ΄ όσους επιστρέφουν πίσω, οι περισσότεροι  ήταν μακριά από την πατρίδα τους για περισσότερα από δέκα, δεκαπέντε ή και είκοσι χρόνια, εάν και είχαν τη δυνατότητα να ταξιδεύουν συχνά - πυκνά στα χωριά και της πόλεις τους, ξενιτεύτηκαν όμως με στόχο να χτίσουν ένα σπίτι ή να βοηθήσουν τα μέλη της οικογένειάς τους.


«Η επιστροφή στην Αλβανία και η ζωή εκεί δεν είναι εύκολη υπόθεση. Παρά το γεγονός ότι η κυβέρνηση των Τιράνων ενέκρινε μια στρατηγική για την υποστήριξη και επανένταξη των επαναπατριζόμενων, που αποτελεί κι απαίτηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης, οι περισσότεροι από αυτούς αγωνίζονται να βρουν δουλειά, να έχουν υγειονομική περίθαλψη και να εκπαιδεύσουν τα παιδιά τους, πολλά από τα οποία έχουν γεννηθεί στην Ελλάδα», σημειώνει ο Έντι Ταφάι, αφού «τα παιδιά τους βρίσκουν ακόμη πιο δύσκολη την προσαρμογή στη νέα τους ζωή, αφού δεν είναι εξοικειωμένα με τη γλώσσα, ενώ έχουν ζήσει μεγάλο χρονικό διάστημα στην Ελλάδα».


 

Ταχυδρόμος, Πανθεσσαλική Εφημερίδα






ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ SEO ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ SEO Αντ. Σαμαράς: «Συγγνώμη, δήμαρχε, που έφτασα πριν από σένα!»

Αιφνιδιαστική εμφάνιση του Πρωθυπουργού στο δείπνο Μιχελάκη - δημάρχων σε ταβέρνα της Κηφισιάς

Σε ιδιαιτέρως φιλικό κλίμα δείπνησαν το βράδυ της Δευτέρας, στη γνωστή ταβέρνα της Κηφισιάς, «Τηλέμαχος», ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, ο υπουργός Εσωτερικών, Γιάννης Μιχελάκης και δήμαρχοι της Αττικής, που εκλέγονται στη Β' Αθηνών.



Ο πρωθυπουργός, αλλά και ο υπουργός Εσωτερικών, άκουσαν τις απόψεις των δημάρχων για το νομοσχέδιο που προωθεί η κυβέρνηση και προβλέπει τις αλλαγές στον τρόπο εκλογής δημάρχων και δημοτικών συμβούλων στις αυτοδιοικητικές εκλογές του Μαΐου 2014, ενώ ενημερώθηκαν και για τα θέματα που απασχολούν την Τοπική Αυτοδιοίκηση.

 

Η είδηση ωστόσο είναι ότι οι δήμαρχοι δεν είχαν ενημερωθεί για την παρουσία του Πρωθυπουργού, καθώς εκείνος εμφανίστηκε αιφνιδιαστικά στην ταβέρνα στις 10 το βράδυ.



Κάποιοι από τους δημάρχους μάλιστα είχαν αποφασίσει να μην παραστούν, προφανώς επειδή θεώρησαν ότι η προγραμματισμένη συνάντησή τους με τον υπουργό Εσωτερικών, κ. Γιάννη Μιχελάκη, θα ήταν υπόθεση ρουτίνας.



Ο πρωθυπουργός, ωστόσο, είχε διαφορετική άποψη και έδωσε κανονικά το «παρών», προκαλώντας... πανικό στους απόντες.



Αμέσως, σήμανε συναγερμός και όσοι απουσίαζαν σχεδόν... τσακίστηκαν για να ανέβουν στην Κηφισιά, με απόκλιση από μισή μέχρι μία ώρα, ανάλογα με την περιοχή που βρισκόταν ο καθένας.



Ο κ. Σαμαράς δεν άφησε να περάσει απαρατήρητη η απουσία τους και, απευθυνόμενος σε έναν εξ αυτών, του είπε: «Συγγνώμη, δήμαρχε, που έφτασα πριν από σένα».



Τότε, ο κ. Μιχελάκης πήρε το λόγο και, απευθυνόμενος προς τους παρευρισκόμενους, πρόσθεσε χαριτολογώντας: «Αν ταξιδέψεις με τον πρωθυπουργό, για να τον προλάβεις, πρέπει να φύγεις με την προηγούμενη πτήση!».
ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ SEO Θ. Πάγκαλος: «Σε ποιο συμπόσιο να πάω; Σε αυτούς τους αποτυχημένους;»

Εξηγώντας τους λόγους για τους οποίους δεν ήταν παρών στο Συμπόσιο για τα 39 χρόνια του ΠΑΣΟΚ, ο πρώην υπουργός χρησιμοποίησε βαρείς χαρακτηρισμούς για στελέχη του ΠΑΣΟΚ

Βαρείς χαρακτηρισμούς για στελέχη του ΠΑΣΟΚ χρησιμοποίησε ο Θόδωρος Πάγκαλος, μιλώντας στο ΒΗΜΑ FM 99,5

και ερωτηθείς για τους λόγους που δεν παρέστη στο συμπόσιο του Κινήματος.



«Επί 32 χρόνια βουλευτής, μου έλεγαν να μη συγκρούομαι και να μην τα λέω
αυτά τα πράγματα. Και τώρα βγαίνουν διάφοροι τυχάρπαστοι τύποι από τη
μπλογκόσφαιρα – κάτι ούφο! – και τώρα μου λένε διάφορα. Μα, εσείς μου
λέγατε να μην τα λέω! Για να κάνετε τη φοροδιαφυγή σας, για να κάνει η
ΟΛΜΕ ιδιαίτερα… Τα έχω γράψει σε βιβλίο και έτσι βγήκε το "μαζί τα
φάγαμε". Και είναι πολύ ενδιαφέρον. Να το διαβάσετε. Σε ποιο συμπόσιο να
πάω; Σε ποιους; Σε αυτούς τους αποτυχημένους που το μόνο που τους
ενδιαφέρει είναι ο μηχανισμός; Που τσακώνονται για το αν ο ήλιος θα
είναι πράσινος ή πορτοκαλί; Αν θα λέγεται ΠΑΣΟΚ ή ΝΑΣΟΚ ή ΚΑΖΑΣΟΚ; Δεν
θέλω να μιλήσω. Ό,τι έχω να τους πω, το λέω δημοσίως, σε όλο τον κόσμο.
Στα στελέχη του αποτυχημένου συγκροτήματος που έγινε από 44% κάτω από το
10%, μονοψήφιο, δεν έχω να πω κάτι. Δεν με ενδιαφέρει να το πω, ούτε σε
ηγέτες που το έφτασαν εκεί και είναι ο Σημίτης, ο Γ. Παπανδρέου και ο
Βενιζέλος. Μαζεύτηκαν και αγκαλιάστηκαν και μας είπαν "ελάτε να πάμε
μπρος". Τι εμπρός; Τον μηχανισμό τους ενδιαφέρει να ελέγξουν και να
διατηρήσουν, για να έχουν τα προνόμιά τους και ας με διαγράψουν
επιτέλους, για να τελειώσει η αγωνία μου αν θα το κάνουν ή όχι. Μα δεν
με έχει διαγράψει ποτέ κανείς! Ούτε από το ΚΚΕ δεν έχω διαγραφεί και
έφυγα μόνος μου – και τώρα σκέφτομαι μήπως γυρίσω. Πώς τον λένε τον
γενικό γραμματέα του ΚΚΕ; Πωπω… πώς καταντήσαμε. Ούτε το όνομα του γ.γ
του ΚΚΕ να μην ξέρουμε…» είπε ο Θόδωρος Πάγκαλος εξηγώντας τους λόγους για τους οποίους δεν ήταν παρών στο
Συμπόσιο για τα 39 χρόνια του ΠΑΣΟΚ την περασμένη εβδομάδα, μολονότι
είναι ιστορικό στέλεχος του κόμματος:



Μεταξύ άλλων «να κατέβουν μαζί στις ευρω εκλογές ΝΔ και ΠΑΣΟΚ» πρό ΤΕΙνε ο κ. Πάγκαλος, σχολιάζοντας ότι οι φιλοευρωπαϊκές δυνάμεις μπορούν να συνυπάρξουν σε μία ευρύτερη παράταξη.



Υποστήριξε ότι υπάρχει ανάγκη για μια ευρύτερη φιλοευρωπαϊκή παράταξη. Με αφορμή τη συζήτηση για την επικαιροποίηση της προγραμματικής συμφωνίας ΝΔ- ΠΑΣΟΚ, ο κ.Πάγκαλος σχολίασε:  «Το θέμα είναι τα προβλήματα επί των οποίων υπάρχει διαφωνία. Αυτά πρέπει να συζητήσουν με τον Σαμαρά κ? κόμμακόμματα που υπάρχουν στην κοινωνία και να τα συζητήσουν, από τη στιγμή που δεχόμαστε ένα ενιαίο πλαίσιο που είναι η αρχή της κοινοβουλευτικής Δημοκρατίας, του ευρωπαϊκού προσανατολισμού και της ύπαρξης της μεικτής οικονομίας μέσα στο πλαίσιο της αγοράς»και πρόσθεσε:



«Από τη στιγμή που δέχεσαι αυτές τις αρχές, ανήκεις στην ίδια ευρύτερη παράταξη. Και κατά τη γνώμη μου, στις ευρω εθνικές εκλογέςεκλογές για να δώσουν βουλευτές, θα πρέπει αυτές οι δυνάμεις να κατέβουν μαζί. Δεν έχω αντίρρηση αν βάζετε σε αυτή τη σκέψη ΠΑΣΟΚ και ΝΔ μαζί. Σας λέω ότι οι δυνάμεις που πιστεύουν στο ελληνικό Σύνταγμα και την ευρώπη και δεν λένε μια μέσα, μια έξω, μια από εδώ και μια από εκεί και που πιστεύουν στη μικτή οικονομία και έχουν εγκαταλείψει τις κομμουνιστικές φαντασιώσεις περί Κράτους και μικτής οικονομίας, μπορούν να υπάρξουν μαζί».



Ο κ. Πάγκαλος εξέφρασε επίσης την ? κόμμακόμματα, αλλά στις ευρω εκλογές θα αναζητήσει μία συνολική λύση, με ευρωπαϊκή προοπτική, η οποία εκτίμησε ότι θα μπορούσε να είναι αυτή που περιέγραψε ο ίδιος.



Υποστήριξε μάλιστα ότι: «Είμαστε σε μια περίοδο έντασης κοινωνικής, στα πρόθυρα εμφυλίου πολέμου. Και όταν λέω αυτό, δεν εννοώ γουναράδικα και φυσεκλίκια. Εννοώ εμφύλιο πόλεμο με παρέμβαση της πολιτικής στην οικονομία με τρόπο τέτοιο που καταστρέφει την οικονομία και δεν αφήνει τη χώρα τουρισμότουρισμός! Αυτοί οι άνθρωποι που καίνε την Αθήνα και γράφουν στους τοίχους που καθάρισε ο δήμαρχος της πόλης… Γράφουν «Καμίνη, τοίχος δεν θα μείνει». Λένε ότι θα καταστρέφουν, διότι είναι πολιτικό το θέμα. Αυτός είναι λοιπόν ο εμφύλιος πόλεμος της δεκαετίας μας».



Ο πρώην υπουργός άφησε και πάλι αιχμές κατά του Κώστα Σημίτη και του Γιώργου Παπανδρέου, ενώ σχολίασε ότι: «Η Φώφη προηγείται στις δημοσκοπήσεις επειδή είναι η κόρη του Γιώργου Γεννηματά».
















ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ SEO Γλυφάδα
source: http://taxydromos.gr/article.php?id=98822&cat=1

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ SEO…

댓글목록

등록된 댓글이 없습니다.